úterý 7. ledna 2014

Čeština pro Duokan

Duokan je alternativní software (nikoliv FIRMWARE) pro digitální čtečku knih Amazon Kindle.

Pointa Duokanu je v tom, že se snaží obejít různé nedostatky, který má tovární systém na Amazon Kindle, dá se tedy říci, že je lepší software pro Kindle, než ten, který tam je, když jej koupíte.

Princip instalace je nahrání Duokanu na kartu, odkud se nahraje vedle aktuálního software Amazon Kindle. Máte tedy ve čtečce jak Duokan, tak Amazon Kindle a snadno mezi nimi přepínáte.

Potřebujete-li čtečku Kindle uvést do původního stavu, můžete Duokan jednoduše odinstalovat, a to tak, že nepůjde poznat, že na Amazon Kindle Duokan někdy byl.

Problémem Duokanu je pro česky mluvícího jedince to, že je celý v čínštině. Jelikož jsem měl při jeho počeštění problém, rozhodl jsem se vytvořit tuto mikrostránku, na níž si češtinu jednoduše stáhnete.

Čeština je aplikovatelná na jakoukoliv verzi Duokanu.

Stáhnout Češtinu pro Duokan (pokud se otevírá v prohlížeči, dejte uložit cíl jako)

5 komentářů:

  1. Nedávno jsem výhodně koupil k5 (k4 black), a vzhledem k tomu, že samotný kindle mi neotevře prakticky žádný formát, sáhnul jsem po duokanu.

    Bohužel verze češtiny co je zde na stránkách si s aktuální verzí systému moc nerozumí a všude byla tím pádem hromada rozsypaného čaje (asi to mají být písmenka).

    Takže jsem si češtinu doplnil, asi tam někde budou chybičky, případně se něco možná nevejde do řádku, nijak zásadně jsem to netestoval. Zároveň jsem nepřekládal volby které byly zřetelně označeny jako TOUCH_. každopádně zde je odkaz na češtinu: http://uloz.to/xxXRKJcE/cesky-txt

    Zároveň jsem si na pomoc s překladem napsal malý prográmek, ovládání je velice jednoduché - stačí zapnout, jako první nahrát anglický překlad (English.txt), jako druhý český (Cesky.txt), provést potřebné změny a exportovat výsledný soubor jako Cesky.txt a nahrát do čtečky + provést její restart. Prográmek je k dostání zde: http://uloz.to/xcNYtBMY/translator-zip

    Prográmek vyžaduje .net framework 4.5

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. soubor byl na uložto smazán

      Vymazat
    2. zde stále aktivní je.
      http://balkanskypoloostrov.cz/duokancestina/cesky.txt

      Vymazat
    3. Aktuální už není

      Vymazat
  2. A ten prekladac by nebyl? myslim ten programek na preklad. Sehnal jsem si novou verzi Duokan 2015-05 a je treba prelozit znovu protoze starsi cestina nepasuje

    OdpovědětVymazat